Etusivu » Tiedotearkisto » 2016 » Rikosseuraamusalan tutkintokoulutukseen tänä vuonna kova karsinta

Rikosseuraamusalan tutkintokoulutukseen tänä vuonna kova karsinta

Julkaistu 16.2.2016

Rikosseuraamusalan tutkintokoulutukseen jätti hakemuksensa 317 vartijan työhön halukasta. Määrä nousi viime vuodesta noin kuudella prosentilla. Koulutukseen otetaan lopulta 36 henkilöä, eli vain 11 prosenttia hakemuksen jättäneistä tulee valituksi.

Hakijoista naisia oli 26 prosenttia. Korkeakoulututkinnon suorittaneita oli noin kymmenen prosenttia.

Pisteraja nousi aiemmista vuosista

Tänä vuonna pisteraja nousi korkealle. Edellisinä vuosina kaksi pistettä on riittänyt valintakokeisiin pääsyyn, nyt pisteitä vaadittiin kolme.

Hakuvaiheessa pisteitä annetaan työkokemuksen ja koulutuksen perusteella siten, että viiden vuoden työkokemuksesta saa kolme pistettä. Korkeakoulututkinto tuottaa kaksi pistettä. Lisäksi turvallisuusalan perustutkinnosta tai lähihoitajatutkinnosta saa yhden pisteen.

Valitut jatkavat valintakokeilla

Viime viikolla kutsuttiin 178 hakijaa valintakokeen ensimmäiseen vaiheeseen, joka sisältää kunto- ja psykologisia testejä. Huhtikuussa valinnat jatkuvat henkilökohtaisella haastattelulla.

Rikosseuraamusalan tutkintokoulutuksen valintamenettelystä ja valintakriteereistä päättää RSKK:n johtokunta valintalautakunnan esityksestä. Johtokunnassa ja valintalautakunnassa ovat edustajat rikosseuraamusalueilta, Rikosseuraamuslaitoksen keskushallinnosta ja RSKK:sta.