Haku koulutukseen

Rikosseuraamusalan tutkintokoulutukseen voi hakea kahdesti vuodessa. Seuraava hakuaika on 8.-31.1.2024. Hakemus täytetään sähköisesti tällä sivulla.


Haku sähköisellä lomakkeella

Hakulomake aukeaa haun alkaessa 8.1.2024 tällä sivulla. Hakemus tulee täyttää ja lähettää sähköisesti hakuajan loppuun mennessä. Tarkistathan ennen hakua, että täytät pääsyvaatimukset.

Hakulomaketta täyttäessäsi tarvitset tarkat tiedot suorittamistasi tutkinnoista ja työsuhteidesi kestosta. Tiedot tulee tarkistaa todistuksista, jotta ne tulevat oikein ja täsmällisesti. Puutteellisesti täytettyjä hakemuksia emme ota käsittelyyn. Tullessasi kuntokokeeseen tuo mukanasi kopiot hakulomakkeella mainituista työ- ja tutkintotodistuksista.

Jos työskentelet hakuaikana rikosseuraamusalan palveluksessa ja täytät pääsyvaatimukset, täytä hakulomakkeelta kohdat 1-3 ja jatkaa suoraan kohtaan 6.

Hakuvaiheen jälkeen

Hakuajan päätyttyä kutsutaan sähköpostitse joka vuosi erikseen päätettävä määrä hakijoita kuntokokeeseen. Kokeeseen pääsevät kaikki rikosseuraamusalalla jo työskentelevät hakijat, muilla hakijoilla jatkoon pääsyyn vaikuttaa aiempi työkokemus ja koulutus.

Kuntokokeen läpäisseet kutsutaan soveltuvuuskokeeseen , ja lopullinen valinta tehdään Supon turvallisuusselvityksen jälkeen.

Elokuun 2023 hausta valittavien opinnot alkavat 8.1.2024. Katso valinnan tarkempi aikataulu .


Joko katsoit esittelyvideomme? (youtube.com)

Tietoa ja videoita vartijan työstä löydät ammattina vartija -sivulta.


Lue lisää:
Opiskelijavalinta
Opiskelu RSKK:ssa
Jatkokoulutus

Julkaistu 12.9.2023